slide left slide right
De 4 små

”Fuck Cancer” arbejder med 2 grundlæggende begreber – de 4 små og de 3 store. De 4 små er:

  • Kost
  • Motion
  • Restitution
  • Mentalitet

Livets spektrum
”Fuck Cancer ” inddeler livets spektrum i 3 faser – før, under og efter kræft. Nogle mennesker vil forblive i forebyggelsesfasen gennem hele livet, andre vil af forskellige årsager få en kræftdiagnose og nogle vil komme ud på den anden side efter et forløb med kræft.

De 4 små bliver de 4 store
Alle mennesker udvikler kræftceller i kroppen, men ikke alle mennesker får kræft. Vores livsstil kan potentielt støtte eller begrænse udviklingen af de latente kræftceller i kroppen og det betyder, at de 4 små har varierende betydning alt efter hvilken fase du befinder dig i. I forebyggelsesfasen og efter en kræftsygdom bliver de 4 små til de 4 store – det er her de spiller den største rolle. Hvis lortet rammer ventilatoren i dit liv, så sørg for at have et højt udgangspunkt. Vær proaktiv. Rust dine soldater (kroppens celler) bedst muligt i kampen mod kræft og din indsats behøves ikke være ekstrem i forebyggelsesfasen eller efter kræft. Spis mad og planter – hvis den mad du putter i munden langt fra ligner den levende form – ”don´t eat it”. Motioner hver dag - få pulsen op. Det behøves ikke være i et fitnesscenter. Du kan bruge naturen, powerwalke og få frisk luft. Sov – få 8 timers god søvn hver nat. Find de positive tanker frem og omgiv dig med mennesker, der har et positivt mindset.

De 4 små vil altid spille en rolle
Under en kræftsygdom vil de 4 små have mindre betydning – de store 3 spiller her den største rolle, men i fællesskab med de 3 store, vil de 4 små skabe en synergi effekt og virkelig give kræft kamp til stregen. Så hvis du har overskud under din kræftsygdom, så kan det være en god investering at kombinere de 4 små med de 3 store. Overskud er nøgleordet, fordi nogle gange vil behandlingen tage så hårdt på kræfterne, at der bare ikke er overskud og mulighed for at fokusere på de 4 små og det er helt okay. 

Da Chris spurgte Cal´s onkolog om de 4 små havde gjort en forskel for udviklingen i Cal´s kræftforløb svarede han: ”Måske”. Der er ingen garantier og ikke alle kampe mod kræft kan overvindes, men ved at kombinere de 3 store og de 4 små kan nogle slag vindes.

I sektionen kost kan du løbende få information og inspiration om ernæring i relation kræft. Der vil være filmklip med Cal og Chris erfaringer med kræft, udtalelser fra kræfteksperter og spændende artikler baseret på den nyeste forskning indenfor kræftområdet.

Gå direkte til sektionen kost, her »

Nyeste Artikel


Spis din broccoli

brocart1

"Jeg er præsident for USA, og jeg vil ikke spise mere broccoli."
Det har nok givet et gib i selv de mest garvede ernæringsforskere, husmødre og broccoli-dyrkere dengang i starten af 90’erne, da daværende præsident George Bush proklamerede sin uvilje mod den lille krøllede grønsag. Men hvad nogen måske mener, at broccoli mangler i smag, kan den lille grønsag klart opveje for i indhold.

Læs mere »

Arkiv


Gode fødevarer
I sektionen træning kan du løbende få information og inspiration om fysisk aktivitet og træning i relation til kræft. Der vil være filmklip med Cal og Chris erfaringer med kræft og fysisk træning samt artikler baseret på nyeste forskning indenfor kræftområdet.

Gå direkte til sektionen træning, her »
I sektionen mentalitet kan du løbende få information og inspiration om mentalitet i relation til kræft. Der vil være filmklip med Cal og Chris refleksioner og erfaringer samt artikler fra Chris med udgangspunkt i de erfaringer han har gjort sig med et positivt og stærkt mindset.

Gå direkte til sektionen mentalitet, her »
I sektionen restitution kan du løbende få information og inspiration om restitution i relation til kræft. Der vil være filmklip med Chris og Cals erfaringer samt artikler baseret på den nyeste videnskabelige forskning.

Gå direkte til sektionen restitution, her »


Kost mod kræft

Forskningen viser, at der er en velbegrundet mistanke om kostens betydning for udvikling af kræft.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse)

Bøger

Sidste nyt i bloggen


Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::