Chris om Fuck Cancer

Hvorfor navnet FUCK Cancer?

Jeg synes, at Mark Twain, er en af USA´s allerbedste skribenter og han formulerede det godt, da han sagde:

“Under certain circumstances, urgent circumstances, desperate circumstances, profanity provides a relief denied even to prayer.” - Mark Twain, a Biography

Da min far hørte følgende ord: "Du har kræft, i høj grad, det er meget fremskredent, meget aggressivt og i bogstaveligste forstand er der postyr i din krop. Vi kan ikke kurere dig og du vil dø af dette inden længe”. Den første tanke, der løb gennem hans hoved, var ”FUCK”. Selv om der ikke findes videnskabeligt bevis, er det mit gæt, at når mennesker hører sætningen ”du har kræft”, så er ”FUCK” det mest almindelige ord, der løber gennem deres hoved.

Da jeg fik beskeden om, at min far var syg med terminal kræft og det gik op for mig, at jeg skulle til at forberede mig på at sige farvel til min bedste ven og helt, min far, og at han formentlig ikke ville leve længere end nogen måneder, var min første tanke ”FUCK” og jeg havde brug for at sige det højt. Efter en dag med chok og næsten non-stop gråd forligede jeg mig med tanken om, at kræften ville overvinde min far, men ikke uden kamp, så jeg forpligtede mig til at fucke sygdommen på alle måder, der stod i min magt. Da jeg tog flyet for at komme hjem til min far, tænkte jeg igen: ”FUCK Cancer”. Jeg tænkte: ”fuck with me, I fuck with you”. Ja kræften var blevet et personligt udestående. Jeg forpligtede mig til at lære alt hvad jeg kunne om sygdommen. Hvordan den opstår, hvordan den udvikles og de svagheder den måtte have. Jeg ville vide alt og forstå på alle mulige måder hvordan vi kunne fucke kræften og hindre dens eneste formål - at tage livet af min far. Jeg kan huske, at jeg tænkte: “Fair nok – du vil tage livet af min far, men til gengæld vil jeg gøre alt for at gøre livet surt for dig i kombination med kemoterapi”.

Vi har altid vidst, at vi ikke kunne vinde krigen, men vi blev hurtigt overbeviste om, at vi kunne vinde nogle seriøse slag. Vi har sandelig gjort alt hvad vi kan for at fucke sygdommen og vi vil fortsætte med at gøre det til krigen er ovre. Kun når vi forstår hvad kræft er, kan vi begynde at anerkende hvilken farlig og formidabel fjende det kan være og hvordan vi kan kæmpe mod den. Jeg har lært at respektere sygdommen, men ikke i så høj grad, at jeg ikke bander, når jeg snakker om den. Helt grundlæggende mener jeg, at kræft er en af de værste sygdomme og jo mere vi kan gøre for at fucke sygdommen, des bedre.

”Fuck” var også det første ord, der røg ud af min fars mund, da han fik de gode nyheder den 6. juni 2009 – 6 måneder efter hans diagnose. Her fik han at vide, at han havde formået at gøre hvad kun et par procent havde gjort før ham – at opnå fuld radiografisk remission efter en stadie 4 spiserørskræft diagnose. Der var ingen spor af sygdom.

Ja ”FUCK” er et stærkt ord, men denne historie er baseret på stærke følelser og en stærk og ubehagelig sygdom. Efter min mening har ordet ”FUCK” kun sit rette sted og tid i sjældne tilfælde, men i sammenhæng med kræft er det velplaceret.

Hvordan opstod idéen til dokumentaren?
Da jeg fik at vide, at min far efter al sandsynlighed kun havde nogle måneder at leve i, så besluttede jeg straks at filme ham så meget som muligt. Jeg har ingen børn og derfor vidste jeg, at hvis jeg får børn i fremtiden, så ville de udelukkende kende min bedste ven og helt via disse filmklip, hvilket er bedre end slet ingenting. Med vores erfaringer, viden og positive resultater fulgte også en interesse fra DR, som var interesserede i at formidle historien. Både min far og jeg brugte meget tid på at beslutte, hvorvidt vi ønskede at dele en meget privat historie med offentligheden. Vi besluttede, at hvis Cal´s historie kunne inspirere andre mennesker til at leve et liv med fokus på et positivt mindset, træning, god ernæring og gode sovevaner, som vi ved dramatisk kan reducere risikoen for at udvikle sygdomme, inklusiv kræft, så ville det være det hele værd.

Hvorfor denne hjemmeside?
Da vi besluttede at fremstille en dokumentar om Cal´s historie, så forpligtede vi os også til at bruge energi og ressourcer på at gøre information tilgængeligt for andre mennesker og gøre det let at forstå og anvende. Det er formålet med hjemmesiden og vi håber, at hjemmesiden og koncepterne bliver taget til det næste niveau efter vores nyligt stiftede samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Formålet med hjemmesiden "Fuck Cancer" er at skabe et sted, hvor du kan finde ekstra information og inspiration om forebyggelse af kræft og for de som kæmper mod kræft, kan finde information og inspiration til at fremme deres kamp. En af de største udfordringer med min fars diagnose var at samle nok information i et format, som var forståeligt og som kunne gøre det muligt for os at spille en meget proaktiv rolle i kampen mod sygdommen. Vi var trygge ved at være i hænderne på de meget professionelle læger i forbindelse med min fars kemoterapi, 1 af de 3 store (kniven, stråling og kemoterapi), men dette var ikke et område, hvor vi kunne spille en direkte rolle.

Jeg var overbevist om, at mental træning, fysisk træning, ernæring og optimal hvile og søvn også kunne spille en direkte og indirekte rolle i kampen mod kræften. Jeg har i årevis arbejdet med kraften i disse 4 faktorer til at fremme atletiske præstationer og til at hjælpe mennesker med at få mere energi i deres hverdag, men jeg havde aldrig arbejdet direkte med dem i forhold til kræft. Jeg havde en rimelig forståelse af kræft, da min far fik diagnosen, men langt fra nok. Derfor dykkede jeg ned i forskningen og læste alt jeg kunne få fat på både i forhold til forebyggelse samt hvilken rolle disse 4 elementer (positiv mindset, træning, ernæring og god hvile) potentielt spiller, når en person kæmper mod kræften. Jeg talte med mange eksperter og det fortsætter jeg med.

Det var inspirerende at tage denne rejse, men der ligger også en gigantisk mængde arbejde bag. Jeg blev overrasket over, hvor svært det var at finde, for derefter at oversætte den information til et forståeligt og brugbart format for min far. Både Cal og jeg er enige om, at der er behov for en stor indsats i forhold til at gøre information og muligheder mere tilgængelige for mennesker. Det er formålet med denne hjemmesiden og vil også være formålet med det større projekt, som i fremtiden skal stables på benene i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.Rygning giver kræft

43 - 60 % af kræft i spiserør, strubehoved og mundhule skyldes rygning.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Sidste nyt i bloggen


Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::